21. Yüzyılda 21 Beceri Projesinin açılış etkinlikleri Yamantürk Ortaokulu'nda gerçekleşti. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN, İl Milli Eğitim Müdür Yard. Ahmet GÜRBÜZ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin ŞAHİN, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü okul öncesi eğitimi anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Perihan ÜNÜVAR, Düzce Üniversitesi Eğitim fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman GÖKSOY, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi ve Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Kenan DEMİR, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Ali TÜRKEL ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Behsat SAVAŞ öğrencilerle beraber etkileşimli çalışmalar yapmak için Stantlarını ve istasyonlarını hazırladı. Daha sonra ilçemizdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz bu stantlarda dönüşümlü olarak akademisyen hocalarla çalışma fırsatı buldu.
Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü web sayfasında öğrencilerimizin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin yanında fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif etkinliklerle de gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla "Etkinlik Kitapları" hazırlanmıştır.
Aşağıdaki bağlantıdan kitaplara erişebilirsiniz.
Etkinlik Kitapları için tıklayınız.
Kaynak: http://tegm.meb.gov.tr/www/etkinlikkitaplari/icerik/722
Açıklamada, tavsiyelerin çocukların hayatı ekrandan izlemeyi bırakıp yaşamın içine girmelerini ve hayatlarını yaşamalarını sağlayacakları bildirilerek, şunlar kaydedildi:
"Bu etkinliklerle çocuklarımız ürettikleriyle kapasitelerinin farkına varsınlar, başarının kendi çabalarıyla mümkün olabileceğini öğrensinler diye bir çiçek dikip büyütmesini, bir yemek yapmasını istedik. Yaptıklarının bir sonucu olduğunun ve ortaya çıkanda pay sahibi olduklarının farkına varsınlar diye reçel yapmalarını, takı tasarlamalarını istedik. Yaratıcı ve sanatsal yönlerini ortaya çıkarmaları için hikaye yazmalarını, resim yapmalarını istedik. Kendilerini ifade ederek sosyal iletişim sağlamaları için röportaj yapmalarını, aile büyüklerini ziyaret etmelerini istedik. Problem çözme becerilerini geliştirmeleri için ilk yardım detayı öğrenmeyi, düğme ve sökük dikmeyi, doğada yön bulmayı öğrenmelerini istedik. Kendini ve yaşadığı dünyayı tanıması için doğa yürüyüşü yapmayı, kitap okumayı, kuşları gözlemlemeyi önerdik. Fiziksel gelişimleri için top oynamalarını, tepeye tırmanmalarını istedik. Farklılıklar karşısında hoşgörülü olmaları için başka dillerde selamlaşmayı ve teşekkür etmeyi öğrenmelerini istedik. "
MEB'in yaz tatili etkinlik listesi değerlendirmesinde, "Çocuklarımızın ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yaparak, yaşayarak öğrenmesi ile bilişsel, duyuşsal ve fiziksel gelişimleri uzun yaz tatilinde de desteklenecektir. İlgi alanlarına zaman ayırabilen, aileleriyle ve arkadaşlarıyla kaliteli zaman geçiren, doğayla buluşan, spor yapan, sağlıklı beslenen, sanatsal faaliyetlere katılan çocuklarımızın ruhen ve bedenen dinlenmiş olarak yeni eğitim öğretim yılına mutlu bir başlangıç yapabilmeleri en büyük ve güzel amacımızdır." ifadesine yer verildi.
Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerin yanında fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif etkinliklerle de gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla "Etkinlik Kitapları" hazırlanmıştır.
Resmi yazı için tıklayınız.
Kaynaştırma/bütünleştirme eğitimi alan öğrencilere yönelik ikinci ders desteği Hayat Bilgisi alanında hazırlandı. Hayat bilgisi dersi kazanımlarıyla ilgili 800'e yakın etkinliğin bulunduğu 3 kitaptan oluşan Hayat Bilgisi Seti paylaşıldı. Kitaplarda 1, 2 ve 3. sınıf konularına yer verildi. Etkinlikler, interaktif olarak orgm.meb.gov.tr/uyet adresinde erişime açıldı.