T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAYELİ - Büyükköy Ortaokulu

Günün Önerileri

GÜNÜN ÖNERILERİ:

 

Çocuklar ayna gibidirler. Çevrelerinde bulunan güvendikleri, sevdikleri, beğendikleri yetişkinlerin, başkalarına nasıl davrandıklarını ve onlarla ne şekilde konuştuklarını iyi gözlemleyerek onlar gibi konuşmaya başlarlar. Hayata karşı aldığımız tavır, olaylara karşı geliştirdiğimiz bakış açısı, insanlara karşı davranışlarımız, alışkanlıklarımız ve tepkilerimiz, çocuklarımız için önemli birer kaynaktır.

 

Çocuklar merak eder, soru sorar, gördükleri her yeni şeyi denemek isterler. Çocuğunuzun merak duygusunu besledikçe göreceksiniz ki çevresine olan duyarlılığı artacak, okul başarısı yükselecek ve sorun çözme becerisi gelişecektir ama bu ihtiyaçlarına yasaklar koyarak onu engellersek o zaman sabit düşünen bir birey hâline gelecektir. Çocukları soru sormaya, araştırmaya, incelemeye ve keşfetmeye yönlendirmeliyiz.

 

Çocuğun öz güveni, başarılarının güzel sözlerle taçlandırılmasıyla pekişir. Yapacağınız övgünün yerinde olmasına dikkat edin ve her gün çocuğunuzda övgüye değer bir şeyler bulmaya çalışın. Övgüyü çocuğun fiziksel özelliklerine değil, davranışlarına yapmak gerektiğini unutmayın. "Parktaki en güzel çocuk sendin." gibi ifadeler yerine, "Oyun sırasında düşen arkadaşına yardım etmen ne kadar güzeldi." gibi bir davranışa odaklanan övgü ve iltifatlar kullanın.

 
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.06.2021 - Güncelleme: 26.06.2021 19:26 - Görüntülenme: 381
  Beğen | 3  kişi beğendi