Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma

GÜNÜMÜZDE KİTAP OKUMAYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ NEDENLER;
– Televizyonun varlığı kitap okumayı engeller, çünkü kitap okumak izlemeye göre daha zordur ve bu ise insanı kitap okumaktan soğutan en büyük nedenlerden bir tanesidir.
– Özellikle çocukların oyun merakı (pc başında saatlerce harcanan zaman).
– Anne babaların çocuklarını okuma alışkanlığı kazandırmaması ki bunu bazı anne babalar, zaman kaybı olarak değerlendirilmesi.
– Bilginin kolay ulaşılır hale gelmesi.
Kitap okuma kesinlikle bir zaman kaybı olmayıp, okumakla insanların hayatlarında önemli ölçüde artış göstermektedir.

Kitap okumanın yararları;
– Kitap okuma insanın düşüncelerini olgunlaştırır.
– Hayatta başarıya ulaştıran tek anahtardır.
– Kitap okuyan insanın konsantrasyon gücü oldukça fazladır.
– Kitap okuyan insan, algısı oldukça fazladır, bu ise okul ve iş hayatında oldukça büyük başarılara götürür.
– Kitap okuma insanın hayatını düzene sokarak, insanı büyük hantallıktan kurtarır.
– Kitap okuyan insan kültürlüdür. Ve nerede ne konuşacağını bilen bilinçli bir insandır.
– Kitap okuyan insanın bilgi dağarcığı fazladır ve böylece akıcı bir şekilde konuşma olanağı sağlamaktadır.
– Kitap okuyan insan hızlı düşünür.
– Okumak insanı yormaz, bilakis rahatlatma özelliğine sahiptir.
– Hayal gücünü güçlendirir ve yaratıcılığı artırır.
– Kitap okumak hayatımızı güzelleştirir ve insanlarla iletişimi artırır.
Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Toplumumuzun bilinçli ve zeki gençlere ihtiyacı var.

Yayın: 18.06.2021 - Güncelleme: 18.06.2021 17:07 - Görüntülenme: 268