T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ÇAYELİ - Büyükköy Ortaokulu

Okul Servis Araçların denetimi

Okul servis araçlarının denetimi kolluk kuvvetleri tarafından rutin yapılmaktadır.

OKUL SERVİSLERİ KULLANIM TALİMATI

1.    Servis şoförleri kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket etmelidir.

2.    Öğrenciler ve personel servise binerken ve inerken sosyal mesafe kuralına uygun davranmalıdır.

3.   Sosyal mesafe kuralını bozulmaması için önlemler alınmalıdır salgın hastalık belirtileri ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı vb. olanların maske takması sağlanmalı belirti gösteren öğrenci ise öğrencinin velisi bilgilendirilerek sağlık merkezine yönlendirmelidir.

4.    Koltuklara numara verilmeli evden alınma sırasına göre her öğrencinin personelin hangi koltuğu kullanacağı sabit hale getirilmelidir.

5.   Koltuk numarasına göre oturma listesi oluşturulmalı liste serviste görünür şekilde açılmalı ve her öğrenci personel kuruluşa gidiş ve dönüşlerde her gün kendi ayrılmış sabit koltukta seyahat edilmelidir.

6.      Servis araçlarına oturma listesinde ismi bulunanın dışında kişi kabul edilmemelidir.

7.      Servis içinde konuşulmamalı doğru olmamalıdır servis bir mecburiyet olmadıkça dahil içecek ve yiyecek kullanılmamalıdır.

8.     Klimanın iç hava sirkülasyon düğmesi kapalı olmalıdır servis araçlarının klima filtre bakımı düzenli olarak yapılmalıdır servislerde pencereler uygun olan her fırsatta açılarak servisin iç halasının temizlenmesi sağlanmalıdır.

9.     Servisin içi temizleyin gün sonu da süt deterjan ile yapılması gerekmektedir.

10.  Her servis tamamlandıktan sonra sık dokuma yüzeyler, kapı kolları ,kol dayama, kolçak lar, tutacaklar cam açma düğmeleri, emniyet kemeri tokaları önce su ve deterjanla bezle silinmeli daha sonra 1/100 oranını sulandırılmış Sodyum Hipoklorit CAS No 76 81-52 - 9 veya%70 lik alkol ile dezenfekte edilmelidir.Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ruhsatlı dezenfektanlarda kullanılabilir temizlik yolcu olmadığı durumlarda yapılmalı ve sonrasında en az 1 dakika bekleyip havalandırılmalıdır servis hizmeti kuruluş dışı farklı bir firma tarafından sağlanıyor ise belirlenen önlemlerin alındığı ve dezenfektasyonun yapıldığı güvence altına alınmalıdır

18-09-202118-09-202118-09-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.09.2021 - Güncelleme: 18.09.2021 20:03 - Görüntülenme: 264
  Beğen | 13  kişi beğendi