Geçmişten Günümüze Okulumuz

1934 yılında eski medrese diye adlandırılan, Büyükköy Merkez Camii yanında bulunan eski bir binada yeni Türkçe ile kursa tabi tutulan kişiler, öğretmen olarak tayin edilerek derse başlandı. Buraya ilk atanan öğretmen Arhavili Rıza Bey´dir. Rıza Bey 90 öğrenciyle Eğitim ve Öğretime başlamıştır. O sıralarda zorunlu öğrenim çağı 3 yıl olup,3 yıl sonunda İlkokul diploması veriliyordu.

1937-1938 öğretim yılında öğrenim suresi 5 yıla çıkıp, 5. sınıf sonunda diploma verilmeye başlandı. Bu ara dershane bitişiğinde küçük bir oda kütüphane olarak hizmete açıldı. Kütüphaneden herkes faydalanabiliyordu.

Daha sonra bu yörenin Arapça hocalarından Demirciler Mahallesinden İzzet KOTİLOĞLU bu okula başöğretmen olarak atandı. Bir sure daha bu medresede eğitim öğretime devam edildikten sonra, şimdiki okulumuzun bulunduğu yerde 5 dershaneli okul yapılıp hizmete açıldı. İlköğrenimden sonra orta öğrenime taleplilerin artması sonucu, Nahiye binasını orta katında 1968 yılında ortaokul açıldı. Bu okula müdür olarak, Ağabeydin ESKİHALLAÇ atanarak eğitim öğretime devam edildi.

1987 yılında eskiyen okul binası yıkılarak, yerine bugün ki bina üç katlı olarak yapıldı. 1991-1992 öğretim yılında orta okulla birleşerek, 5. sınıftan mezun vermek şartıyla 8 yıllık olarak, BÜYÜKKÖY İLKÖĞRETİM OKULU adı altında hizmete girdi.

2012-2013 Eğitim öğretim yılında 4+4+4 12 Yıllık zorunlu eğitimin yürürlüğe girmesiyle birlikte İlkokul ve Ortaokul kademesi olarak ayrılan okulumuz, aynı fiziki binada hem ilkokul hem ortaokul faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yayın: 01.11.2013 - Güncelleme: 19.09.2019 01:32 - Görüntülenme: 2079