Etiket Sonuçları: yaşam

Okumak Yaşamaktır.

Çocuğunuzun Kitap Okumasını Sağlamak için:

. Kitap okuyarak çocuklarınıza model olabilirsiniz.

. Onun bir kitap seçip alarak mutlu olması için birlikte bir kitapçıya gidebilirsiniz.

. Yakın tarihlerde bir kitap fuarı varsa oraya birlikte gidebilirsiniz.

• Kitap fuarında çocuğunuzu yazarlarla tanıştırıp kitaplarınızı imzalatabilirsiniz.

Çocuğunuzun Yaşamda Yalnız Kalmaması için:

. Çocuğunuzu akrabalarıyla tanıştırın.

• Akraba ziyaretlerine çocuklarınızı da götürün.

. Çocuklar, akraba ziyaretlerinde genellikle ilk başta biraz sıkılabilirler ancak akrabalarıyla tanışması için başka bir yol yoktur.

• Akrabalık bağı, çocukluk yaşlarında daha kolay kurulur.

. Çocuğunuzun başta kuzenleri olmak üzere akrabaları ile iletişimlerini güçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyin.

. Arkadaşlığın önemini, özellikle kendi arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizden yola çıkarak anlatın.

3A Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Fazilet Feyza KETENCİ rehberliğinde okulumuzun güzel kütüphanesinde okuma etkinliği yaptılar. Akabinde okuma kitaplarındaki kahramanların resimlerini yaptılar. Bu güzel etkinlik için öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Günümüzde bebeklikten yetişkinliğe geçene kadar çocuklara özel pek çok farklı türde ve sayıda kitap mevcut. Kitaplar okul öncesi dönemden ortaöğretim çağına kadar çocuğu tüm gelişim alanlarında destekler. Kitap okumak çocuklara anadilin kural ve yapısını öğretir, okuma kültürü kazandırır. Çocuk edebiyatı neden sonuç ilişkisi kurma, problem çözme becerilerini destekler, bellek gelişimine, dilsel ve sosyal duygusal gelişime önemli katkı sağlar. Çocukların edebiyat ile ilişkisi doğum ile başlar. Ninniler, öyküler, masallarla büyüyen çocuk, kitaplarla tanışınca dinlediklerini görmeye, somutlaştırmaya başlar.

Öğrencilerimiz boş zamanlarında kitap okuma köşemizde zevkle kitaplarını okuyorlar. KİTAP okudukça kazanacakları faydaları saymakla bitiremeyiz.

GÜNÜMÜZDE KİTAP OKUMAYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ NEDENLER;
– Televizyonun varlığı kitap okumayı engeller, çünkü kitap okumak izlemeye göre daha zordur ve bu ise insanı kitap okumaktan soğutan en büyük nedenlerden bir tanesidir.
– Özellikle çocukların oyun merakı (pc başında saatlerce harcanan zaman).
– Anne babaların çocuklarını okuma alışkanlığı kazandırmaması ki bunu bazı anne babalar, zaman kaybı olarak değerlendirilmesi.
– Bilginin kolay ulaşılır hale gelmesi.
Kitap okuma kesinlikle bir zaman kaybı olmayıp, okumakla insanların hayatlarında önemli ölçüde artış göstermektedir.

GÜNÜMÜZDE KİTAP OKUMAYI ETKİLEYEN EN ÖNEMLİ NEDENLER;
– Özellikle çocukların oyun merakı (pc başında saatlerce harcanan zaman).
– Bilginin kolay ulaşılır hale gelmesi.

OKUL BAHÇEMİZDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ .

ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL HAVANIN VERMİŞ OLDUĞU NEŞEYLE BİRLİKTE OKUL BAHÇEMİZDEKİ BANKLARDA KİTAP OKUYARAK  KELİME HAZNELERİNİ GELİŞTİRMİŞ OLDULAR. BU SAYEDE ÖĞRENCİLERİMİZİN YORUM YAPMA YETENEĞİ ARTACAKTIR. ÖĞRETMENİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUZ.